zondag 21 februari 2016

Achteruitquilten en opnieuw beginnen

Nadat de binnenste cirkel gequilt was ben ik om de driehoeken gaan echoquilten. Toen ik daarvan 3/4 af had ben ik de volgende rand al vast gaan tekenen, althans dat wilde ik , maar ik kwam er niet uit, ik vond de driehoeken veel te druk, dus alle zorgvuldig gemaakte steekjes er weer uit geprutst. Daarna op een ander stuk weer opnieuw begonnen  met tekenen. Nu ben ik meer tevreden en ben er mee aan de slag gegaan.
Zo vind ik hem helemaal mooi.Ook de hoeken vind ik erg mooi gequilt zo. Deze foto geeft ook de juiste kleuren weer. Linksboven op de foto zie je nog de uitgehaalde driehoeken, daar moet nog even het stoomijzer op los gelaten worden. Dan kan ik daar ook weer verder met tekenen.
Zoals hierboven had ik bijna alle driehoekjes al gequilt, maar ik ben blij dat ik ze heb uitgehaald.

vrijdag 19 februari 2016

Doorquilten Rhapsody

De Charleston Rhapsody is gedubbeld en nu kan het quilten beginnen.Ik had bedacht om rondom alle appliacaties te quilten met de hand en verder met de machine te meanderen. Toen ik echter bezig was vond ik het zo leuk, dat ik toch maar met de hand verder ga..Het middelste rondje heb ik af en de volgende rand weet ik ook al en als die af is dan zie ik wel hoe verder. De Mini Dear Jane is af en als hij hangt plaats ik wel weer een foto.
Eigenlijk had ik het lichte willen meanderen, maar handquilten is toch wel heel leuk om te doen.

woensdag 17 februari 2016

Bal 11 t/m 15

Weer een stukje verder. Bal 11 t/m Bal 15. Nog tien te gaan.
 Bal  11 .
 Bal  12
 Bal  13 . Lijkt een beetje oranje, maar is echt donkerrood.
Bal  14
Bal 15
en nog een overzichtsfoto van het geheel.

zondag 14 februari 2016

Mini Dear Jane doorgequilt

De blokjes van mijn mini Dear Jane zijn doorgequilt, nu de bies er nog om heen en dan mag hij hangen boven ons bed.
en deze blauwe bies komt er nog langs, waarschijnlijk zet ik er op de quilt as you go manier nog 5 cm bies langs, moet ik nog even over denken.