zondag 12 februari 2012

appelflappen

daarna heb ik nog appelflappen gebakken voor de komende en gaande man.
je hebt nodig:
a:
1 pakje met 10 plakjes bladerdeeg (geen roomboter bladerdeeg)
b:
2 dikke appels,
1 kleine eetlepel custardpoeder
1 kleine eetlepel suiker
1 flinke theelepel kaneel
c:
een soepbord met suiker
een bakplaat bedekt met bakpapier.

a:
leg de plakjes bladerdeeg los op het aanrecht,maar laat het papiertje eronder zitten!!!
zet de oven op 180/200 graden(ligt er aan welke oven je gebruikt) Liever iets lager dan te hoog,want anders worden de flappen te snel bruin.

b:
snij de appel aan kleine blokjes en doe ze in een schaal. voeg de EETlepel custardpoeder,de THEElepel kaneel en de EETlepel suiker toe (als je het lekker vind kun je er ook rozijntjes bij doen)
roer alles door elkaar. De custard zorgt ervoor dat er geen sap uit de appelflap loopt tijdens het bakken.
c:
schep op elk plakje bladerdeeg een flinke lepel appelblokjes en vouw het plakje dubbel in een driehoek.Druk met een kleine vork de randjes goed op elkaar.Hierna verwijder je pas het papiertje dat nog onder het plakje zat. Dan druk je zowel de voor als de achterkant van de flap in het bord met suiker en legt deze dan op de bakplaat,waarop je bakpapier hebt gelegd.


d:
nu schuif je de bakplaat in de oven en laat de appelflappen tussen de 20 en 30 minuten bakken,dat is afhankelijk van je oven.


e:
daarna haal je de appelflappen gelijk van het bakpapier en laat ze afkoelen op een rooster, zodat zowel de boven, als de onderkant van de flap lekker knapperig is.
                                    
lekker kopje koffie of thee er bij en smullen maar.
meer recepten vind je hier http://hermieshobbies.blogspot.com/search/label/recepten

3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er allemaal goed uit Hermie!
    De custard in de appelflap is nieuw voor mij maar dat ga ik zeker uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zit mij hier een beetje lekker te maken, ik ga gelijk beginnen ;-))

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De tip van de custard ga ik zeker gebruiken.
    Grs. Jacqueline.

    BeantwoordenVerwijderen