woensdag 8 juni 2016

Vingerhoedjes/vierkantjes quilt af

Yes de vingerhoedjes is af, in februari 2012 heb ik de stempel gekocht en nu is hij helemaal af. Eindelijk kan ik (bijna) buiten zitten quilten met de naaimachine. Heerlijk de deuren open. Het heeft lang geduurd voordat ik wist welk patroon ik er op wilde hebben. Van Carla had ik een sjabloon gekregen waarvan ik dacht dat het er perfect geschikt voor was, helaas het is hem niet geworden. Ik wilde aan de achterkant op de vierkantjes quilten, daar wilde ik het patroon netjes hebben, op de voorkant van de vingerhoedjes zie je toch niets van het patroon.
Daarna ovaaltjes erop getekend, maar die heb ik al zo vaak gebruikt, ik wilde wel eens wat anders. Bij mijn spullen zag ik een rol bias band liggen, het rondje daarvan paste precies in een vierkantje en ik dacht, rondjes is ook wel leuk. Dus rondjes in een paar vierkantjes getekend.Toen dacht ik och ik teken ook nog een rondje in het midden van 4 rondjes en toen ontstond er een heel ander figuur, nl. de clamshell. Ik wilde graag van links naar rechts of omgekeerd in een keer door naaien, dus ik heb allemaal halve cirkels getekend en ben toen aan de slag gegaan. Ik vind het zelf zeer geslaagd, zowel de achterkant als de voorkant zien er heel mooi uit. In de rand heb ik ook allemaal kleine rondjes gequilt en nu is hij af.
 Dit is de achterkant, maar kan ook de bovenkant zijn van de quilt. Allemaal lapjes van resten.
 Ik vind hem zelf supermooi geworden.
 De rand is ook goed gelukt, heerlijk werkje die rondjes draaien.
 en zo ontstond het patroon, rondjes getekend in een vierkantje
en toen een rondje in het midden van 4 .Ik heb allemaal bogen genaaid, zodat ik in een keer door kon naaien en niet af hoefde te hechten

zondag 5 juni 2016

Singer onderhoud en een heel leuk mapje

Gisteren een hele leuke dag gehad bij The Quilt Cottage in Winterswijk. Francis Gortemaker kwam er een workshop geven over hoe je een Singertje kunt slopen, schoonmaken en weer in elkaar zetten. Een hele leuke ervaring, ik gebruik mijn machientjes niet, ik heb ze voor de sier op de schoorsteen staan, maar een keer groot onderhoud is wel goed.
Eerst allemaal een kopje koffie met wat lekkers
en even lekker teuten met elkaar.
we kregen een pakketje om een mapje te maken. zo moet het er uit gaan zien, hierboven is het voorbeeld.
Ik heb het thuis afgemaakt en ik heb er wel wat aan verandert, want het speldenkussentje vond ik een beetje saai, dus ik heb er borduurgaren omgewikkeld. Zoals je ziet heb ik ook elk  vakje afgewerkt met een biesje ipv om te zomen. De biesjes die er bij zaten waren lang genoeg.
 hier zit hij in elkaar gevouwen
 ook de elastiekjes kant heb ik verandert, ik heb ze weggewerkt
nu kan ik aan de zijkant een pen een een tornmesje plaatsen
 hier een leuk vakje voor van alles en nog wat
 een mini naalden mapje , hier verstopt
 en hier opengeklapt
 Hier zie je hem helemaal.
Ik heb de naden op elkaar gelegd ipv tegen elkaar aan te naaien, dan lopen de strepen mooi door.
Al met al een super dagje.

donderdag 2 juni 2016

Kertsballenquilt in de zomer

Tussendoor weer lekker gewerkt aan de kerstballenquilt. Hieronder een foto van bal 16 t/m 20 en weer een overzichtsfoto. Nog 5 ballen te gaan
 Ik zie dat ik hier aan de bovenkant van de bal iets ben vergeten.